NLP trainerstraining - Inhoud van de opleiding

Internationaal gecertificeerde NLP trainerstraining

Van master-practitioner NLP tot NLP-trainer. Als trainer, procesbegeleider of coach heb je al gemerkt hoe je met behulp van NLP persoonlijke ontwikkeling en groei van zowel jezelf als de mensen met wie je werkt positief kunt faciliteren. In de interactie met de ander ben je in staat effectiever (doelmatiger, respectvoller) te communiceren. Je hebt mogelijk ook al je NLP-kwaliteiten ingezet in het werken met groepen. Wil je je nog verder ontwikkelen als trainer, procesbegeleider of facilitator van groepen? Dan kun je kiezen voor deze 20-daagse NLP trainerstraining als volgende stap.

De drie dimensies van de NLP-trainerstraining:
  • Vergroot je alignment als trainer/teamcoach/facilitator
  • Leer NLP toepassen in groepsdynamiek
  • Verdiep en versterk je vaardigheden in NLP-methodieken

De drie dimensies van de NLP trainerstraining

Bevlogenheid

De meest essentiële succesfactor ben je zelf als trainer/teamcoach. Jouw professionele alignement is het samengaan van je bevlogenheid met ambachtelijkheid: do-how naast knowhow. Dat betekent dat je in een flow bent, je vergroot je impact. Je durft te dromen waar je voor staat en wat je wilt betekenen in de wereld.
Laat je licht schijnen.
Om deze dromen ook te realiseren is het belangrijk belemmerende overtuigingen te transformeren tot kracht gevende overtuigingen. Dan draag je je kennis en kunde met zelfvertrouwen uit. Het uitgaan van de NLP-vooronderstellingen vormt je attitude, zodat je van een struikelblok een stepping stone maakt.

Ambachtelijkheid

Wat zijn de succesvolle stepping stones in het faciliteren van een groep? Een groep is een rijke voedingsbodem waarin de individuen met en van elkaar kunnen leren. Overeenkomsten dienen de harmonie tussen de groepsleden, een belangrijke basis bij leren. En…. het zijn de verschillen die de verrijking bewerkstelligen.
Learn the rules like a pro, break them as an artist!
Picasso
Vakmensschap geeft een daadwerkelijk antwoord op de volgende vragen:
  • Hoe faciliteer je de groep optimaal zodat ieders potentieel feitelijk tot uitdrukking wordt gebracht? Hoe houd je hierop de regie?
  • Hoeveel energie ben je kwijt aan focussen op wat niet lekker loopt in een groep? Of vind je dat juist een leuke uitdaging?
  • Heb jij het gevoel dat jij harder werkt dan je groepsleden? Of stimuleer je hen tot eigenaarschap?
  • Hoe breng jij je verhaal helder en inspirerend over en gebruik je de ruimte om met je verhaal ook een blijvende indruk te maken op je groepsleden?

Verdieping

Een betere master worden? Dat kan door aandacht voor het detail dat tegelijkertijd de essentie in zich draagt.:
The angel is in the detail!
En door:
  • Focussen op het verschil dat het verschil maakt.
  • Het zuiver kunnen demonstreren van de NLP-interventiemethodieken, waardoor het voor je deelnemers makkelijk(er) wordt om te doen.
  • De vertaalslag van NLP-methodieken naar team coaching, projectmanagement, sales.

Certificering van de NLP trainerstraining

Deze NLP trainerstraining is een vervolg op je NLP-practitioners en master-practitionersopleiding. Waarom (inter)nationale certificering volgens IA-NLP? De IA-NLP (International Association of NLP) hanteert duidelijke curricula voor practitioners en master practitioners als basis voor het vervolg: de NLP-trainerstraining. Zie verder bij Certificering en accreditaties. (Link) De IA-NLP hanteert hoge kwaliteitseisen naast een duidelijke ethische code waarin voor mij als trainer ambachtelijkheid en bezieling mooi samen komen en waar ik me als Fellow Member Trainer graag bij aansluit en als ambassadeur voor optreedt. Deze NLP-trainerstraining geeft je de mogelijkheid om trainingen op het gebied van NLP te gaan geven en uiteindelijk (na de gewenste ‘vlieg’ uren) ook je eigen practitionersopleiding dan wel master-practitionersopleiding te geven.
Het kan ook zijn dat op grond van je eigen (succes) ervaringen met NLP, je kiest op een NLP-manier trainingen te geven op het vlak van bijvoorbeeld sales, assertiviteit, mindfulness, klantgerichtheid, projectmanagement, lean etc.

Testimonials

‘Absolute toptraining die 'rijkt' tot aan de kern. Veel aandacht voor NLP- en presentatievaardigheden. Methodieken zijn direct toepasbaar. Deze training is van grote meerwaarde, ook voor ervaren trainers en NLP-ers.’
Hans Jonker
Tandarts-angstbegeleiding
‘Ik kan deze opleiding aan iedere trainer aanbevelen! Wat ik met name heb geleerd, is mijn trainingsonderwerpen zo te introduceren (te kaderen) dat ze als vanzelfsprekend worden ontvangen door mijn deelnemers. Ik heb geleerd mijn uitleg zo goed mogelijk aan te laten sluiten door het gebruik van verschillende patronen in denken, voelen en doen (metaprogramma’s). Ik ben losser geworden in mijn stijl van trainen. Heb nog meer zelfvertrouwen. En heb door het observeren van Anneke zoveel kleine kneepjes van het vak geleerd, wat een vakvrouw!’
Judith Warmerdam
Trainer
Scroll naar top