Artikelen

Veerkracht en wat daarvoor nodig is

Hoe goed ben je in staat om met uitdagingen en tegenslag om te gaan? Dit vraagt veerkracht. En veerkracht omvat in feite een groot aantal kwaliteiten.

Over de impact van overtuigingen

Conclusies die overtuigingen worden, hebben consequenties. Het is handig om je bewust te zijn van je overtuigingen, omdat ze je flow kunnen dienen óf juist kunnen stagneren. Zo kun je ook bewustere keuzes maken.

Het veelzeggende van Raakbaarheid

Raakbaarheid: duiding geven aan wat iets met je doet; je werkelijk menszijn laten zien

Kwetsbaar opstellen?!

Is het woord 'kwetsbaar' wel zo ondersteunend naar het open en eerlijk in je gevoelens opstellen?

Een kickstart voor transformatie m.b.v. de NLP vormvoorwaarden

Hoe de NLP-vormvoorwaarden je helpen bij het realiseren van doelen en waarom dit 'smarter' is dan het werken met 'SMART'.

Hoe je dromen waarmaakt...

En hoe ziel en ego kunnen samenwerken zodat je als visionair leiding kunt geven aan je leven.

Over het regisseren van kritiek....

Hoe maak je van je 'tegenstander' je 'medestander'? Regisseer de kritiek naar correctieve feedback en vergroot zo de kwaliteit van het (groeps)proces/besluit.

Het lichaam spreekt als eerste en verdient het te worden...

Hoe creëer je een betere balans tussen bewuste en onbewuste processen? Hoe maak je gebruik van zowel je rationele logica als je emotionele logica?

Opkomen voor jezelf in een emotioneel complexe situatie

In een viertal Annek’dotes heb ik geschreven wat emoties ons te vertellen hebben. Emoties volgen elkaar niet altijd netjes op. Ze spelen soms tegelijkertijd een rol in je waardoor je je overweldigd kunt voelen. Hoe krijg je dan weer grip, terwijl je daarbij jezelf en je emoties serieus neemt.
Scroll naar boven