Publicaties

Over Blijheid en Dankbaarheid

Over Blijheid en Dankbaarheid. Wat emoties ons te vertellen hebben…… (deel 4 van 4) Blij zijn, gelukkig zijn. Hoe belangrijk is dit in je leven. Hoe sta je stil bij deze zegeningen? Merk hoe dankbaarheid je geluk verdiept. In de vorige Annek’dotes heb ik geschreven over bang, bedroefd en boos. Deze Annek’dote gaat over blij

Lees verder

Ik verbeter de wereld, ik begin bij mezelf

Dat klinkt idealistisch en dat is het ook. En….. Ik vind het mooi om een ideaal te hebben in het leven en daarin de wereld te dienen. Het klinkt misschien ook wel pretentieus. Wie denk ik dat ik ben, dat ik de wereld kan verbeteren?

Lees verder

Opkomen voor jezelf in een emotioneel complexe situatie

In een viertal Annek’dotes heb ik geschreven wat emoties ons te vertellen hebben. Emoties volgen elkaar niet altijd netjes op. Ze spelen soms tegelijkertijd een rol in je waardoor je je overweldigd kunt voelen. Hoe krijg je dan weer grip, terwijl je daarbij jezelf en je emoties serieus neemt.

Lees verder

Van Verdriet naar Verbinding

Wat emoties ons te vertellen hebben. (deel 3 van 4) Van verdriet naar verbinding…. Jaren geleden belde een goede vriend mij op en vertelde dat zijn vader overleden was.
Op het moment dat ik dit hoorde stond zijn vader mij levendiger voor ogen dan ooit te voren.

Lees verder
Scroll naar top