Handboek voor trainers​

Handboek voor Trainers:
stappen ter verrijking

In het Handboek voor Trainers, stappen ter verrijking kun je lezen hoe je het leerproces in een training of een team vorm geeft? Het handboek voor trainer, behoorde tot de laatste 5 boeken die kans maakten op de titel Ooa boek van het jaar 2011. Hoe haal je het beste uit jezelf als trainer? Hoe stimuleer je dat groepsleden individueel het beste uit zich zelf halen en hoe je de groep als systeem zo gunstig mogelijk kunt beïnvloeden voor een zo mooi mogelijk rendement.

Productinformatie
Auteur: Anneke Durlinger Van Der Horst
Taal: Nederlands
Afmetingen: 34x240x170 mm
Gewicht: 963,00 gram
Druk: 2 ISBN13: 9789082031126
Prijs € 49,90
Hoe haal je het beste uit jezelf als trainer? Hoe stimuleer je dat groepsleden individueel het beste uit zich zelf halen en hoe je de groep als systeem zo gunstig mogelijk kunt beïnvloeden voor een zo mooi mogelijk rendement. Op al deze, en nog heel veel meer andere vragen en onderwerpen, gaat het Handboek voor Trainers uitgebreid in.
Anneke Durlinger heeft Handboek voor Trainers, stappen ter verrijking geschreven met haar hoofd in de wolken, haar hand op haar hart en haar voeten op de grond. Het resultaat is een synergie van tientallen jaren werk- en leefervaring. Een boek waarin met bezieling en passie leer- en ontwikkelingsprocessen handen en voeten krijgen.
Zowel beginnende trainers als ervaren trainers zullen baat hebben bij dit handboek. Beginnende trainers omdat het hen erg veel houvast geeft. Ervaren trainers omdat het hen helpt nog meer de puntjes op de i te zetten en omdat de vernieuwende elementen uit dit boek een verrijkende kijk op trainen zal geven. Docenten, teamleiders, managers en adviseurs vormen eveneens een belangrijke doelgroep.
Het handboek kan gehanteerd worden als voorbereidingsinstrument voor trainingen en ook als naslagwerk. Het is het soort boek dat je ter beschikking wilt hebben als je geïnspireerd wilt worden. En een overzichtelijk handvat voor de dagelijkse praktijk. Het handboek verbindt het gedachtegoed van NLP (Neurolinguïstisch Programmeren) over doelgerichte (innerlijke) verandering/transformatie met de inzichten van de twaalf zintuigen van Soesman. Bewustzijn hiervan helpt om je zintuiglijke waarneming te verfijnen. Zoals het functioneel is voor de Eskimo om in zijn bestaan de verschillende soorten sneeuw te kunnen onderscheiden, zo is kennis en inzicht in de twaalf zintuigen uitermate relevant voor mensen, die zich met persoonlijke ontwikkeling bezighouden. Dit alles wordt gevoed met oefeningen uit de chi gong vanuit de vraag: hoe beheers je je levensenergie zodat de harmonie tussen lichaam en geest bevorderd wordt? Hoe versterk je je kwaliteit van aandacht en het laten leven van de aandacht in je hele lichaam om het doel van ‘het beste uit jezelf te halen’; (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) te dienen en daarmee de relatie?
Bestellen? Stuur een email naar mij, Anneke Durlinger, info@annekedurlinger.com en ik stuur het je zo snel mogelijk toe. (geen verzendkosten) Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief of ben je ingeschreven, dan betaal je voor het boek geen € 49,90, maar € 45,–

Voorbij je eigen wijze:

Effectief communiceren met metaprogramma’s in professionele relaties.

In communicatie zijn we normaliter vooral gericht in de inhoud: wat de ander zegt. De betekenis van de communicatie wordt echter in hoge mate bepaald door de vorm. In die vorm herkennen we patronen die 'prijsgeven' hoe iemand waarneemt, denkt en doet. Die patronen heten metaprogramma's. Inzicht in die metaprogramma's bij onszelf en de ander(en) leidt tot betere communicatie en efficiëntere samenwerking en daardoor tot een effectievere performance.

Productinformatie
Auteurs: Guus Hustinx en Anneke Durlinger Van Der Horst
Taal: Nederlands
Druk: 2
ISBN: 9789082031126P
rijs € 39,99
www.managementboek.nl
Als we anderen positief kunnen beïnvloeden op het niveau van metaprogramma’s, dan neemt onze effectiviteit als professional enorm toe.
Het eerste deel van het boek beschrijft de verschillende metaprogramma’s en biedt praktisch hanteerbare methoden om bij onszelf en anderen metaprogramma’s in kaart te brengen en te interpreteren. Het tweede deel belicht diverse toepassingen en voorziet deze van praktijkvoorbeelden. Aan de orde komen toepassingen in coaching, conflicthantering, leiderschap, organisatiecultuur, teambuilding, HRM en training.
Werken met metaprogramma’s Metaprogramma’s zijn patronen in iemands denken, waarvan z/hij zelf zich meestal niet bewust is. Door kennis te maken met de metaprogramma’s kunt u competenties en valkuilen – zowel die van uzelf als die van anderen – beter managen. Daardoor neemt uw professionele effectiviteit enorm toe. Door uw communicatie af te stemmen op de denkstijl van anderen, krijgt u mensen gemakkelijker mee en kunt u ze positief beïnvloeden op het niveau van hun talenten en hun competenties.
Voor wie? Dit boek is geschreven voor allen die beroepsmatig met communicatie werken, zoals managers, (P&O)-adviseurs, consultants, coaches, trainers, NLP’ers en NLP studenten.
Inhoudsopgave (verkort)
Scroll naar boven